Хангжу Хангпай Електрически Превозно средство Co., ООД

електронна поща

richard@hangpaiebike.com

Как работят електрическите превозни средства?

May 20, 2024Остави съобщение

Електрическите превозни средства (EV) използват съхранена енергия от батерия, за да захранват електрически мотор, който върти колелата. Моторът генерира повече въртящ момент, елиминирайки необходимостта от традиционна трансмисия и така мощността отива направо към колелата за мигновено ускорение.
Ето как работят електромобилите:
Зареждане: Електрическите автомобили се включват в стенен контакт или оборудване за зареждане, наричано още оборудване за захранване на електрически превозни средства (EVSE).
Съхраняване: Енергията се съхранява в батерията.
Захранване: Батерията дава мощност на двигателя, който задвижва колелата.
Спиране: Когато се натиснат спирачките или колата намалява, моторът се превръща в алтернатор и произвежда енергия, която се изпраща обратно към батерията.
Електромобилите стават все по-популярни като по-екологична и по-ефективна алтернатива на традиционните превозни средства, задвижвани с газ. Ефективността на електрическите автомобили се измерва най-добре като броя kWh, необходими за изминаване на 100 мили, или kWh/100 мили.
Ето някои други неща, които трябва да знаете за това как работят електромобилите:
Ускорение
Електромобилите ускоряват по-бързо от превозните средства с двигатели с традиционно гориво – така че се чувстват по-леки при шофиране.
Спиране
Всеки път, когато вдигнете газта или натиснете педала на спирачката, колата забавя и също така зарежда малко батерията.
Батерии
NCM батериите обикновено се считат за по-желана, първокласна опция, въпреки че някои компании за батерии работят върху усъвършенствани LFP пакети за бъдещи превозни средства.